Parížske čokoládové muffiny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 dkg veľmi horká čokoláda (70%), 1 polievková lyžica nescafe, cca 0,5 horúcej vody, 0,3 dl Baileys (nemusí byť), 15 dkg hladká múka, kávová lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 15 dkg višňový lekvár (alebo iný tmavý lekvár), 0,5 dcl brandy (alebo rum), 10 dkg zmäknuté maslo, 15 dkg cukor (alebo med, môže byť aj menej, podľa chuti), 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu si nakrájame veľmi najemno, nasypeme do misky, pridáme lyžicu nescafe a zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame postupne, aby sa čokoláda postupne aj s nescou roztopila. Vznikne nám taká poloriedka čokoládová hmota. Pridáme do nej trochu Baileys, ak máme doma, ak nie, tak len odložíme misku bokom. Do ďalšej misky pridáme lekvár a rozmiešame s brandy, resp. rumom. Zatiaľ si do misky pripravíme rozpustené maslo, cukor, vajíčka a vyšľaháme do penista ručným mixérom, pridáme čokoládové a lekvárovú hmotu, štipku soli, múku s rozmiešaným PDP a vyšlaháme najprv na slabom stupni s ručným mixérom, aby sa veľmi neprášila múka a neskôr poriadne premiešame na vyššom stupni. Plníme muffinové formičky do 2/3 a dáme do predhriatej rúry na cca 25 minút pri175 stupňoch upiecť. Pred vybratím môžeme otestovať špáratkom, či sa cesto upieklo. Nepečieme prehnane dlho, aby sa cesto nevysušilo. Pri správnej dĺžke pečenia zostáva cesto vláčne a šťavnaté!!! Odporúčam všetkám milovníkom čokoládových pochúťok!!! :)