Smotanovo-jogurtová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 600 – 800 ml kyslej smotany 400 ml bieleho jogurtu 200 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia 3 balíčky okrúhlych piškót

POSTUP PŘÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, že to nie je môj originál recept, ale ukladám si ho sem, aby som ho nabudúce našla :D


1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky.

2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky.

3. Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie.

Naša rada:

Táto torta musí v chladničke dobre stuhnúť a piškóty dobre nasiaknuť. Preto si ju pripravte radšej vopred, najlepšie ešte večer pred párty.