Španielske vtáčky ako ich robím ja

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rezne z hovädzieho stehna, šunka, syr, vajíčko na tvrdo a slanina-toľko plátkov, koľko máme rezňov, cibuľa, olej, soľ , korenie, horčica, kečup, worčestrová omáčka , solamyl, prípadne aj strúčik -dva cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
nižšie:
 |
...rezne z oboch stán naklepeme... |
 |
spravíme si marinádu na rezne: 2 lyžice kečupu, 2 lyžice horčice a 1 lyžica (polievková) worčestrovej omáčky. Samozrejme, ak robíte z väčšieho množstva, marinádu si navýšte-budeme ňou potierať rezne |
 |
...osolené a okorenené rezne z každej strany, si zvnútra potrieme pripravenou marinádou... |
 |
...na každý rezník dáme plátok šunky... |
 |
...syra a slaniny... mala som posledné zásoby, tak preto sú to neni plátky:o)... |
 |
...1 očko natvrdo uvareného vajíčka... |
 |
... a to je všetko.... rezníky si zrolujeme a prepichneme špáratkom , aj dvoma, nech dobre držia.... môžeme samozrejme stiahnuť aj niťou, ale mne sa osvedčili špáratka... |
 |
... tu sú všetky... |
 |
... v hrnci si dáme rozpáliť oheň a pridáme cibuľu,ktorú orestujeme do bledohneda... |
 |
... pridáme vtáčky a sprudka ich opražíme z každej strany.... |
 |
... ak Vám zostala marináda, kľudne ju šupnite do hrnca.... |
 |
...napokon podlejte vodou, ale až keď je mäso dobre orestované... |
 |
...varte pod pokrievkou do mäkka... |
 |
... na záver ešte pridávam pretlačený cesnak, teda u nás postrúhaný:o))) a opatrne dosolím... Opatrne preto, lebo omáčka je slaná z marinády a rozpusteného syra z vtáčikov... |
 |
... a na úplný záver zahustím solamylom... |
 |
... my ich máme radi s tarhoňou ... |