Španielske vtáčky ako ich robím ja



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rezne z hovädzieho stehna, šunka, syr, vajíčko na tvrdo a slanina-toľko plátkov, koľko máme rezňov, cibuľa, olej, soľ , korenie, horčica, kečup, worčestrová omáčka , solamyl, prípadne aj strúčik -dva cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie:

...rezne z oboch stán naklepeme...
spravíme si marinádu na rezne: 2 lyžice kečupu, 2 lyžice horčice a 1 lyžica (polievková) worčestrovej omáčky. Samozrejme, ak robíte z väčšieho množstva, marinádu si navýšte-budeme ňou potierať rezne
...osolené a okorenené rezne z každej strany, si zvnútra potrieme pripravenou marinádou...
...na každý rezník dáme plátok šunky...
...syra a slaniny... mala som posledné zásoby, tak preto sú to neni plátky:o)...
...1 očko natvrdo uvareného vajíčka...
... a to je všetko.... rezníky si zrolujeme a prepichneme špáratkom , aj dvoma, nech dobre držia.... môžeme samozrejme stiahnuť aj niťou, ale mne sa osvedčili špáratka...
... tu sú všetky...
... v hrnci si dáme rozpáliť oheň a pridáme cibuľu,ktorú orestujeme do bledohneda...
... pridáme vtáčky a sprudka ich opražíme z každej strany....
... ak Vám zostala marináda, kľudne ju šupnite do hrnca....
...napokon podlejte vodou, ale až keď je mäso dobre orestované...
...varte pod pokrievkou do mäkka...
... na záver ešte pridávam pretlačený cesnak, teda u nás postrúhaný:o))) a opatrne dosolím... Opatrne preto, lebo omáčka je slaná z marinády a rozpusteného syra z vtáčikov...
... a na úplný záver zahustím solamylom...
... my ich máme radi s tarhoňou ...