Langoše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny \r\n• 800 g hladká múka\r\n• 1 ks pochuťková smotana\r\n• 2 ks celé vajcia\r\n• 400 ml mlieko\r\n• 50 g droždie\r\n• 1 KL soľ\r\n• trošku cukor\r\n• 5-6 strúčikov cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu\r\nVšetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.\r\n\r\nPotom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše