Hovädzie na hríboch



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovädzie stehno (ja som mala asi 1kg),troška oleja, veľká cibuľa, za hrsť sušených hríbov, cca 150 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice horčice, soľ, korenie, voda-vývar, worčestrová omáčka, 2-3strúčiky cesnaku, prípadne aj pochúťková smotana, solamyl na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

u nás veľmi obľúbené jedlo, z toho vyplýva, že som nestihla nafotiť ani na tanieri:o))))

...na oleji sprudka osmažíme cibuľku....
...zakiaľ sa cibuľa smaží, tak si mäso nakrájame na rezance....
... sušené hríbiky si namočíme aspoň dve hodiny vopred do vody a celé hríby pokrájame...
... keď je cibuľa už opečená mierne do hneda, pridáme mäso a sprudka osmáhneme, takto ho osolíme, okoreníme a oworčestrujeme...
...pridáme zo dve lyžice horčice a dobre pomiešame, nech sa osmáhne z oboch strán....
...nezabudneme pridať aj strúčik cesnaku-pretlačený, zbytok teda ešte jeden ,dávam pred koncom...
..keď mäso pustí trocha šťavy, tak pridáme sušené hríby a zalejeme vodou alebo vývarom a necháme dusiť domäkka...
...pred koncom pridáme nakrájané čerstvé šampiňóny a zvyšný cesnak a taktiež udusíme domäkka-stačí chvíľka... Kto má a chce, môže zjemniť pochúťkovou smotanou a dochutíme na záver soľou a korením, prípadne vegetou...
... na úplný záver zahustíme solamylom alebo iným škrobom, múkou by bolo takéhoto dobrého mäska škoda...
...necháme prejsť varom a odstavíme....