RECEPTY DO MALÉHO RYŽOVAČA /MONO RYŽOVAČA/ TUPPERWARE

POTŘEBNÉ PŘÍSADY



POSTUP PŘÍPRAVY

Recepty do Monoryžovača
Čo všetko môžete v Monoryžovači pripraviť?
-okrem ryže môžete v ňom variť cestoviny, zemiaky, strukoviny – pre jednu osobu nemá chybu – takže ponúkame dôchodcom študentom, mamičkám na materskej, ktoré okrem obeda pre seba a pre deti môžu pripraviť čerstvú ryžu pre manžela ktorý príde neskôr a samozrejme celiatikom-.

Ryžový šalát sa jablkami – super k smaženému či pečenému mäsku akéhokoľvek druhu, k údenému mäsu : 1 dávka ryže z Monoryžovača, 1 väčšie kyslasté jablko ošúpané pokrájané na kocky a pokvapkané citrónovou šťavou, soľ, korenie
Majonéza zmiešaná s vyšľahanou šľahačku - 2PL majonézy +1PL šľahačky, posekaná pažítka

Ryžový šalát s kukuricou – k rezňom, studenej i teplej hydine, na plnenie do paradajok
1 dávka ryže z Monoryžovača, 1 malá konzerva sterilizovanej kukurice, ½ malej konzervy sterilizovaného hrášku, 1 zelená obyčajná paprika nakrájaná na malé kocky, šťava z ½ citróna, soľ, 3-4 Pl majonézy

Ryžový šalát s hydinovým mäskom (kuracie, sliepka) – samostatný šalát, predkrm
1 dávka ryže z Monoryžovača, 20 dg uvarenej hydiny nakrájanej na pásiky alebo kocky ( ak si pomôžeme mikrovlnkou tak nám na uvarenie stačia cca 4 min)., 50 -100 g uvarenej alebo sterilizovanej špargle nakrájanej na kocky, 2 kyslé uhorky nakrájané na kocky, 2 PL citrónovej šťavy, soľ, korenie, 3-4 PL majonézy