Svieža ovocná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g cukor kryštál,1 dcl voda, 4 ks vajcia,1 dcl olej, 200g hladká múka,1 ks vanilkový cukor,1 ks prášok do pečiva Krém: 1 mascarpone,1-2 šľahačkové smotany, cukor(podľa uváženia) Ovocná náplň :balenie mrazeného ovocia (maliny,jahody,čučoriedky),1 van.cukor, 1 želatína(číra v prášku) čerstvé ovocie na ozdobu(jahody,maliny,čučoriedky)

POSTUP PŘÍPRAVY

1.CESTO
Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (ja dávam trošku menej ako jeden). Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov. Pečiem na 180 stupňoch (elektrická rúra). Čas presne neviem, po pol hodine pozerám, ak sa mi zdá zvrchu už pekne zafarbené, pichnem do stredu drevenou spajdlou, keď je suchá, cesto je hotové, ak sa obalí cestom, treba ešte nechať. POZOR!! Neotvárať rúru príliš skoro, aby cesto nespľaslo. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí treba prekrojiť na polovicu.

2. Na prvú polovicu najprv dáme horúce maliny(alebo iné mrazené ovocie). Tie pripravíme tak ze si dáme mrazené maliny do panvice spolu s 1 vanilkovým cukrom,miešame to až kým to nie je úplne rozmrazené a nakoniec zmiešame želé v prásku s cca pol hrnčeka vody a prilejeme do panvice k malinám. Miešame až kým nevznikne hustejšia zmes(pozor nie úplne hustá). Natrieme to na korpus. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si urobíme krém.

3.KRÉM
Vyšľaháme si smotany, pridáme k nim mascarpone a cukor a všetko spolu dobre premiešame na tuhší krém.My sme raz do krému pridali aj nadrobno posekanú mätu aby to bolo sviežejšie. Krém dáme na ovocnú zmes(nie celý aby nám ostalo aj na vrch).

4. Položíme druhý plát a ten natrieme celý zvyšným krémom( aj po okrajoch). Na vrch poukladáme čerstvé ovocie(jahody,maliny,čučoriedky)

5. Môžeme servírovať.