BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo fotopostupe...

V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ
Vo vodnom kúpeli rozpustíme na miernom ohni čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť
Vo väčšej mise ušľaháme mixérom vajcia, cukor a vanilkovú esenciu do krémova.
Túto vanilkovú esenciu mám ja, z obchodu Marks and Spencer
Do zmesi vajec a cukru pridáme postupne čokoládovú zmes a nakoniec primiešame suché prísady. Rúru predhrejeme na 170 C. V pôvodnom recepte je rozmer formy 33 x 23 cm, ale ja som použila dve menšie formy a tým pádom rozmerovo trochu väčšie, ale koláčik bol akurát hrubý. Plech som vymastila maslom a vysypala múkou
Cesto na plechoch
Pečieme 35-40 minút, dokiaľ nie je koláč na povrchu suchý a na dotyk takmer tuhý. Pri brownies je menej niekedy viac ,-)
Na reze :-) Mňam!!!
Tu vidno, že je koláčik miestami akoby "tekutý". Ale určite záleží od dĺžky pečenia ,-)