BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokré
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
75 g hladkej múky 1/2 lyžičky PDP 1/8 lyžičky soli 180 g horkej čokolády 375 g masla 5 vajec 450 g hnedého cukru 1 lyžička vanilkovej esencie
POSTUP PŘÍPRAVY
Vo fotopostupe...
|
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ |
|
Vo vodnom kúpeli rozpustíme na miernom ohni čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť |
|
Vo väčšej mise ušľaháme mixérom vajcia, cukor a vanilkovú esenciu do krémova. |
|
Túto vanilkovú esenciu mám ja, z obchodu Marks and Spencer |
|
Do zmesi vajec a cukru pridáme postupne čokoládovú zmes a nakoniec primiešame suché prísady. Rúru predhrejeme na 170 C. V pôvodnom recepte je rozmer formy 33 x 23 cm, ale ja som použila dve menšie formy a tým pádom rozmerovo trochu väčšie, ale koláčik bol akurát hrubý. Plech som vymastila maslom a vysypala múkou |
|
Cesto na plechoch |
|
Pečieme 35-40 minút, dokiaľ nie je koláč na povrchu suchý a na dotyk takmer tuhý. Pri brownies je menej niekedy viac ,-) |
|
Na reze :-) Mňam!!! |
|
Tu vidno, že je koláčik miestami akoby "tekutý". Ale určite záleží od dĺžky pečenia ,-) |