Rýchla "podbitá" fazuľa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

konzerva červenej fazule, bobkový list, mleté čierne korenie, mletá rasca, mlieko, pochúťková smotana, hladká múka, mletá červená paprika, cibuľa, maslo... a sůůůůl :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Do cca 1/2 l vody 1 bobkový list, trochu mletej rasce a mletého čierneho korenia, nechať prejsť varom, pridať jednu konzervu červenej fazule, chvíľku povariť. Približne jednu kopcovitú lyžicu hladkej múky rozrobiť s 200ml mlieka a 250 pochúťkovej smotany, polievku odstaviť, aby sa smotanka nezrazila a pomaly za stáleho miešania vliať do polievky. Jednu cibuľu porezať a popražiť na cca 100 g masla (neviem to odhadnúť :)), keď to už dobre vonia, odstaviť a pridať mletú červenú papriku, nech to má farbu. Polievku osoliť a prepasírovať cibuľku s maslom, nech do polievky ide len fajnové masielko, cibuľa tam nemusí strašiť. Podávať s chlebom, plackami.....