Korytnačka pre synáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA KOLAC - 1 šálka celého maku, 2 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky kryštálového cukru, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva. NA KREM - 500 ml mlieka, 1 celý zlatý klas (40g), 3 veľké lyžice kryštálového cukru, 125 g masla, 1 tvaroh. NA OZDOBU - várová čokoláda, pár zrniečok maku, 4 ks kiwi.

POSTUP PŘÍPRAVY

KOLAC - všetko v mise zmiešame a dáme upiecť na pečúcom papieri na plechu. KREM - z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý krém - dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom a tvarohom.

upečený koláč si nákrájame na kocky, kiwi na tenké plátky a pripravíme si vhodnú misku, ktorú vyložíme fóliou
vyšľaháme si krém, nebude to úplne husté - to je správne
do pripravenej misky uložíme kocky koláča, dáme krém, znova kocky koláča, opäť krém.... Mne vyšli 3 vrstvy. Zbytok koláča si odložíme - budeme ho ešte potrebovať
zaťažíme tanierikom a niečim ťažkým, ja som použila čajník s vodou - šup do chladničky aspoň na tri hodinky. Po vychladnutí preklopíme na vhodný podnos a dáme dole fóliu.
celé natrieme krémom a poukladáme kiwi ak chcete, môžte zafixovať želatínou, ja som ju nedávala a držalo to dobre. Z zbytku koláča vyrežeme chvostík a prilepíme krémom k telu
vyrežeme nohy a hlavu - opäť krémom prilepíme k telu. Všetko pozatierame krémom a potom čokoládou. Na hlavu korytnačky dokreslíme ústa, spravíme oči.... Šup korytnačku do chladničky.
Hotovo, dobrú chuť! :-D