Knedlíky varené v hrnčeku ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajec * 5 rožkov * 50 g masla * petržlenová vňať * 250 g polohrubej múky * 100 ml mlieka * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Ja som pripravovala z polovičnej dávky. Mala som 4 hrnčeky. Úplne nám to stačilo. Podávala som ku sviečkovej na smotane. Výborne sa hodia aj k pečenej kačke.
 |
1. Rožky si nakrájame na kocky / ja som mala celozrnné / a opečieme na masle. Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov ušľaháme tuhý sneh. |
 |
2. Múku zmiešame so žĺtkami, mliekom, osolíme a pridáme nasekanú vňať. K zmesi primiešame opražené rožky.... |
 |
3.....a sneh. Hrnčeky vytrieme maslom a do 3 / 4 naplníme zmesou. |
 |
4. Varíme vo vodnom kúpeli. Keď nám začne voda vrieť.... |
 |
5......prikryjeme alobalom a varíme asi 15 minút. Skúšame špáradlom. Ak sa nelepí máme hotovo. Opatrne vvberieme. Nožíkom uvoľníme kraje a vyklopíme. |
 |
6. Nakrájame na kolieska a podávame. Mne sa podarili hneď na prvý krát. :-) |