Zeleninový deň, 90 dňová dieta, Zapečená šošovica so zemiakmi a šalátom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cibuľa, 2hrnčeky šošovice, zemiakový škrob, zeleninový bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

Zapečená šošovica...
namočíme šošovicu na noc, upražíme cibuľku, pridáme šošovicu, bujón, soľ a dusíme do mäkka. Príloha je ľadový šalát s dressingom (2PL olivový olej, 1čl. horčica, 1čl kečup, 2PL acceto balzamico, rozmiešať dohladka...kto má chuť pridá cesnak pretlačený, prípadne klasickú horčicu nahradí ostrou) a pečené zemiaky (zemiak, olivový olej, soľ, prípadne pridať sušenú bazalku zmiešanú s drvenou rascou).
Po úprave šošovicu zapečieme v zapekacej mise na 200st asi 15min. Pred zapečením som vmiešala zemiakový škrob aby bola pekná hustá.