
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g špaldovej múky, 50g pohánkových vločiek, cca 600 ml sójového mlieka, 1 PL sójového alebo klasického masla, 1 PL agávového sirupu, štipka morskej soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Do letného mliečka pridáme maslo, múku, vločky, Agave a štipku soli.Všetko spolu zamiešame, kľudne aj ponorným mixérom na polohusté cesto.Necháme asi 20 min. postáť.Prvý krát palacinkáreň potrieme maslom a zvoľna prepečieme dôkladne z obidvoch strán.Ostatné palacinky sa mastiť nemusia, vôbec sa neprilepujú.
My ľúbime citrónové palacinky: palacinku pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme čistou škoricou a polejeme javorovým sirupom.Alebo len natreté Melasou.Samozrejme záleží od Vašej chute,takže palacinky si naplňte podľa seba.Ja preferujem zdravú a diétnu verziu a chutia aj tak. Z tejto dávky vyšlo cca 14 menších ks,ale záleží aj od hrúbky cesta a veľkosti panvice.
Keďže sú bez cukru,palacinky sa môžu použiť aj na slano naplnené podusenou zeleninou.
Prajem dobrú chuť :-)
![]() |
potrebné suroviny |
![]() |
všetko spolu vymiešame |
![]() |
opečieme dôkladne z obidvoch strán |
![]() |
hotové palacinky |