Hubová krémová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g čerstvých alebo mrazených akýchkoľvek HLAVNE JEDLÝCH hríbov, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme huby ( tu som použila mrazené hromadienky - podpňovky, HUBY NIKDY PRED VLOŹENÍM DO MRAZNIĆKY NIKDY NEPREVÁRAM, ZBYTOĆNE SA VYVARÍ CHUŤ HRÍBOV ) a za občasného premiešania podusíme cca 5 min., potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a osmažíme ešte cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme asi 40 minút. Za túto dobu sa uvaria aj huby a zemiaky zmäknú. Nevadí keď sa nám začnú zemiaky rozvárať lebo aj tak všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť.