Hrášková krémová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g konzerva hrášku ,3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks,soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, (najlepší je čerstvý), osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť.