ZAZVOROVY SIRUP.CIBULOVY SIRUP



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zázvorovy sirup -Suroviny: 220 gramov očisteného čerstvého zázvoru 450 ml kryštálového cukru 450 ml vody Postup: Očistené kúsky zázvoru nakrájajte na tenké plátky, alebo menšie kocky V hrnci zohrejte vodu, primiešajte cukor Keď sa cukor roztopil, pridajte do vody kúsky zázvoru Na miernom ohni pomaly varte zázvor, hodinu, hodinu aj pol, podľa veľkosti kúskov Ak sa voda odparuje príliš rýchlo, môžete ju počas varenie prilievať Ak je už zázvor poriadne prevarený, mäkký, vyberte ho zo sirupu. Ak ešte nie ste spokojní s hustotou sirupu, varte ho ďalej. Mne sa z tejto porcie podarilo vyrobiť asi pol litra sirupu. Nechajte sirup vychladnúť a uložte ho do chladničky. UCINKY-pôsobí proti nevoľnosti, zvracaniu a kinetóze uvoľňuje pri dráždivom kašli so silným zahlienením pomáha pri črevnej infekcii uľavuje od rannej nevoľnosti pomáha tiež pri bolestiach hlavy CIBULOVY SIRUP- 2 väčšie cibue a ošúpaný citrón nakrájame na kolieska a ukladáme do vyššej nádoby, (napr. zavárací pohár). Naspodok dáme citrón, potom cibuľu, posypeme kryštálovým cukrom. Vrstvíme opäť citrón, cibuľa, . Dame na teplé miesto a o 2-3 hodiny cibuľa a citrón pustia šťavu.Dôležité: sirup sa musí pripravovať každý deň čerstvý, neskladovať! Zlejeme a podávame deťom po lyžičkách,Vždy sa musí robiť čerstvy lebo vraj potom sa robia toxíni v cibuli...

POSTUP PŘÍPRAVY

-