Jahodový koláč so šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto, 3 jahodové pudingy, 1 l mlieka, cukor, jahodový kompót, 2 a 1/2 zlatý klas, piškóty, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana, 1 prášková šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na upečené lístkové cesto nalejeme hustý puding, ktorý si pripravíme z litra mlieka, troch pudingov a cukru.
Na vrch naukladáme jahody a piškóty, zalejeme želatínou.
Namiesto lístkového cesta môžu byť aj BEBE keksy.

Príprava želatíny: šťavu z jahodového kompótu (cca 200ml) a 300ml vody dáme variť, zvlásť nalejeme ďalších 300ml vody a zmiešame zlaté klasy, vlejeme do zmesy a miešame do zhustnutia.
Navrstvíme na koláč,uhladíme a necháme vychladnúť.

Príprava šľahačky: do šľahačkovej smotany vsypeme práškovú šľahačku (pôsobí ako stužovač) a vymiešame. Ručne primiešame kyslú smotanu a rozotrieme na koláč.
Môžeme posypať grankom a necháme ešte stuhnúť.

Dobrú chuť :-)