Mramorový koláč podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO : 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * 100 g masla * 1 vajce * 2 - 3 PL studenej vody * ..................NÁPLŇ : 500 g mäkkého tvarohu * 250 g kyslej smotany * 2 vanilkové cukry * 2 - 3 PL cukru * 3 vajcia * 100 g horkej čokolády / 50- 60 % /
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. Piekla Kamila Magálová.
 |
1. Múku , maslo a vajíčko zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto. Podľa potreby môžeme pridať trochu studenej vody. Hotové cesto dáme odpočívať do chladničky asi na 30 minút. |
 |
2. Čokoládu rozpustíme nad parou. |
 |
3. Cesto prstami roztlačíme do koláčovej formy, dno popicháme vidličkou a dáme na 10 minút na 180 * C predpiecť. |
 |
4. Tvaroh zmiešame so smotanou a postupne pridávame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme opatrne, lebo náplň je veľmi riedka. Rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme vychladnutú čokoládu a 2 - 3 PL mlieka, aby obe náplne boli rovnako husté. |
 |
5. Predpečený korpus vyberieme z rúry, tú stiahneme na 160 * C a začneme plniť. Do stredu cesta dáme 2 PL bieleho tvarohu a |
 |
6...... na ne 2 PL tmavého. Takto opakujeme, kým minieme všetok tvaroh. Jednotlivé vrstvy sa pekne roztečú po celej ploche koláča. Koláč vložíme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút. |
 |
7. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Mne sa to mramorovanie nepodarilo, ale chuť je výborná. Prvé foto nie je moje , ale presne tak to má vyzerať, možno nabudúce sa vydarí. :-))) |