Mramorový koláč podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * 100 g masla * 1 vajce * 2 - 3 PL studenej vody * ..................NÁPLŇ : 500 g mäkkého tvarohu * 250 g kyslej smotany * 2 vanilkové cukry * 2 - 3 PL cukru * 3 vajcia * 100 g horkej čokolády / 50- 60 % /

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento receptík je z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. Piekla Kamila Magálová.

1. Múku , maslo a vajíčko zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto. Podľa potreby môžeme pridať trochu studenej vody. Hotové cesto dáme odpočívať do chladničky asi na 30 minút.
2. Čokoládu rozpustíme nad parou.
3. Cesto prstami roztlačíme do koláčovej formy, dno popicháme vidličkou a dáme na 10 minút na 180 * C predpiecť.
4. Tvaroh zmiešame so smotanou a postupne pridávame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme opatrne, lebo náplň je veľmi riedka. Rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme vychladnutú čokoládu a 2 - 3 PL mlieka, aby obe náplne boli rovnako husté.
5. Predpečený korpus vyberieme z rúry, tú stiahneme na 160 * C a začneme plniť. Do stredu cesta dáme 2 PL bieleho tvarohu a
6...... na ne 2 PL tmavého. Takto opakujeme, kým minieme všetok tvaroh. Jednotlivé vrstvy sa pekne roztečú po celej ploche koláča. Koláč vložíme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút.
7. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Mne sa to mramorovanie nepodarilo, ale chuť je výborná. Prvé foto nie je moje , ale presne tak to má vyzerať, možno nabudúce sa vydarí. :-)))