Chutné, chrumkavé, sladké mini croissanty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 500g výberovej múky, 2 žĺtky, 50g prášk. cukor,kvasnice, mlieko (cca 3 - 3,5 dcl) ja dávam od oka tak aby cesto bolo také vláčne ani nie moc husté ani riedke, soľ.\r\nNa prekladanie: 200g palmarín

POSTUP PŘÍPRAVY

U nás sú tieto veľmi obľúbené, deti ich zjedia raz - dva :-) Postup som nefotila ale je jednoduchý. \r\n\r\nNajprv si spravíme kvások, klasicky 1 kocka kvasníc s troškou kryš. cukru a mlieko (teplé, nie vrelé). Prísady na cesto všetky spolu vymiesime aj s nakysnutým kváskom, dobre vypracované cesto dáme nakysnúť. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme si ho tak cca na 1cm, natrieme roztopeným palmarínom a preložíme. (Ja to prekladájm z kazdej strany, tak ako lístkové cesto). Keď máme cesto natreté a preložené, necháme ho 15 min. odpočívať. Toto zopakujeme spolu 3x. Potom cesto rozvaľkáme tiež cca na 1cm a krájame rovnaké trojuholníčky. Tie stočíme na rohlíčky a dáme na vymastený plech (ja dávam na papier na pečenie - potom už netreba mastiť plech). Pred pečením sa ešte môžu posypať orechami (ja orechy nedávam, lebo u nás ich deti neľúbia) a dať piecť tak na 200C, časovo je to rôzne podľa trúby, treba len pozerať a keď sú zvrchu už pekné zožltnuté tak vybrať a ja ich posypávam cez sitko s prášk. cukrom, ešte keď sú horúce. Ja z 1 dávky spravím cca 60 mini croissantov. \r\nDúfam že aj u Vás budú mať zaručený úspech ako u nás. :-)