Plesnivec zapečený v lístkovom ceste



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plesnivec, encián alebo iný podobný syr, lístkové cesto, pór, kečup, korenie, vajíčko, vegeta, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme, pór nakrájame. Plesnivec položíme na lístkové cesto, pod plesnivec ešte dáme kečup, pór a korenie. To isté alebo len pór možno dať na vrch plesnivca. Soliť netreba alebo len málo. Plesnivec zabalíme do lístkového cesta, vytvoríme bochníček. Potrieme rozmiešaným vajíčkom s vegetou, posolíme a na papieri na pečenie v trúbe upečieme. Ako príloha sa hodí zeleninový šalát alebo zemiaky (varené alebo kaša). Jedlo je dosť sýte, príloha preto ani nemusí byť :) Dobrú chuť!
Z jedného lístkového cesta možno urobiť 2 možno aj 3 bochníky. Ja robievam dva a zo zvyšku upečiem makové a rascové tyčinky :D)
Pridaním šunky možno receptík ešte vylepšiť :)