
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec
POSTUP PŘÍPRAVY
Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami.
Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku.
Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi.
Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-)
Nakonci môžeme posypať cukrom.
Dobrú chuť!
Originálny recept: http://ricette.giallozafferano.it/Torta-caprese.html
![]() |
Zmiešame maslo, polovicu cukru a žĺtky |
![]() |
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu |
![]() |
Čokoládu pridáme k zmesi |
![]() |
Pomelieme mandle a pridáme k zmesi |
![]() |
Z bielok a druhej polovice cukru vyšľaháme sneh a ručne vmiešame do zmesi |
![]() |
Nalejeme do formy (vymastila som olejom) |
![]() |
Hotovo :-) |