Čokoládová torta CAPRESE - recept z talianskej stránky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g masla, 250 g čokolády (najlepšie horkej), 300 g lúpaných nesolených mandlí, 200g kryštálového cukru, 5 vajec

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmäknuté maslo zmiešame s polovicou cukru (100g) a pridáme 5 žĺtkov. Vymiešame šľahačom.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k maslu s cukrom a žĺtkami.
Mandle pomelieme, nemusí byť úplne na jemno a pridáme k ostatku.
Z bielok a druhej polovice cukru (100g) ušľaháme sneh a ručne pridáme k zmesi.

Pečieme v koláčovej forme (24-26 cm) na 180C. Ja som piekla 50 minút, v originálnom recepte uvádzajú hodinu, treba si to odsledovať :-)

Nakonci môžeme posypať cukrom.
Dobrú chuť!
Originálny recept: http://ricette.giallozafferano.it/Torta-caprese.html

Zmiešame maslo, polovicu cukru a žĺtky
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu
Čokoládu pridáme k zmesi
Pomelieme mandle a pridáme k zmesi
Z bielok a druhej polovice cukru vyšľaháme sneh a ručne vmiešame do zmesi
Nalejeme do formy (vymastila som olejom)
Hotovo :-)