Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je jahodova s jahodami)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept najdete v mojich receptoch, tato torta je jahodova, citronova je s ladovymi medvedmi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4884&user=798 a pri egresovej najdete cely recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4581&user=798.

POSTUP PŘÍPRAVY

Verte uplne jednoduchy
KORPUS: 4 vajcia, 93g hladkej muky, 40g kakaa, 120g cukru, 1 vanilkovy cukor.
Upeceny korpus na torticku, jahody, lekvar, 2 slahackove smotany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - jahodova, 8dcl vody.
Na ozdobu: slahacka v prasku a figurka z marcipanu alebo inej cukrarenskej hmoty

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: bielky vyslahame s cukrom a stipkou soli, (mozme vyslahat aj zltka zvlast), ale komu sa nechce, tak ich primiesa k vyslahanym bielkom, pridame muku, kakao, dokladne premiesame a dame piect.

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a dosadime vytvarovane figurky a oslavujeme.

najprv som si spravila figurku par dni pred pecenim
Torta po stuhnuti na druhy den rano
v procese zdobenia
v procese zdobenia
,,, a hotova
Egresova s broskynami
Citronova s broskynami
a iny pohlad
INA OBMENA
citronova s jahodami