Želatínová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

roláda : 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL hrubej múky,tuk a múka na vysypanie papiera na plechu. Plnka: 2 PL, želatíny, 1,5 dcl vody,5 žltkov, 5 PL práškového cukru, 1,5 dcl mlieka,4 PL kryštál. cukru 2 smotany na šlahanie a ovocie...ja som dala lesnú zmes...

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP: zo 6 vajec s spravíme piškotové cesto a na veľkom plechu vyloženom papierom,ktorý vymastíme a vysypeme múkou,upečieme roládu.Cesto ešte za horúca zvinieme aj z papierom a po vychladnutí odstránime papier a naplníme pikantným džemom.Necháme chvíl postáť a pokrájame na 2-3 mm roládky ktrými vyložíme misu...
PLNKA : Pred prípravou necháme želatínu nabobnať.Žltky s práš. cukrom vymiešame. Mlieko z kryš. cukrom a vanilkou uvaríme a do horuceho postupne pridávame vyšlahané žltky. Postupne pridáme želatínu a miešame až kým sa nerozpustí a necháme vychladnúť.Ked začne masa hustnúť vyšlaháme si šlahačky a jemne pidáme žltkovú vychladnutú masu a jemne vymiešame vznikne jemný nadýchaný krem.Misu si vyložiť roladkami a dáme zmes šlahačky a do toho ovocie a naplníme celú misu..vrch tiež zakrijeme roladkami a dáme stuhnúť aspon na 8 hodín... Dobrú chuť

..