Veterníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2,5 dcl vody a 2,5 dcl oleja necháme zovrieť.Ked vrie dáme 2,5 dcl hladkej múky a na miernom ohni miešame asi 3-4 minutky to sa vlastne odpaluje cesto...ked dáme zo sporáku dome mixerom miešame 8 vajec vždy po jednom ale miešať aby sa neuvarili v tom...a zabudla som olej použivam len Heliol alebo Raciol ostatné sú neni dobré na to ...ked je do husta vymiešané vrecúškom striekame na plech..dávem na papier piecť.\r\nPlnka: 10 PL kryšt cukru upáliť na karamel nechať rozpustiť a zalejeme 3 dcl mlieka a necháme uplne rozpustiť.V dalších 3 dcl mlieka rozmiešame 2 zlaté klasy a uvaríme hustý puding...necháme vychladnúť...v miske rozmiešať do penista 250g masla a po lyčiciach pridávame vychladnutý puding,poriadne vymiešame a plníme veterníky ktoré sa prekroja....na vrch bvyšlahám 3 šlahačky zo stužovačom a cukrom podla chuti...znovu vreckom striekam na plnku...potom priklopíme vrchným cestom...na vrch dávam cukrovú polevu...10 PL kryš cukru upáliť na karamel a zaliať asi 1,5 dcl mlieka a nechať rozpustiť....do misky si dám asi 10 PL práškového cukru a ten horúci rozpustený karamel vylejem a metličkou poriadne vymiešať ked to je velmi riedke pridať práš cukor a polievame veterníky...z tejto dávky mi vyjde okolo 35-38 veterníkov

POSTUP PŘÍPRAVY

..