
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 väščie baklažány (cca pol kila), 1 cibuľa, 1 menšia hlavička cesnaku, 7 PL sójovej omáčky (pravej fermentovanej bez emulgátorov!!), 6 PL trstinového cukru, 5 PL ryžového octu, sezam na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Balkažány si nakrájame na asi 3 cm veľké kocky, dáme opecť na olej asi na minútku a podlejeme troškou vody, zakrijeme pokrievkou, dusíme do makka ( nie príliš). Na panvicu si dáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor, necháme skaramelizovať, pridáme baklažán (takmer uvarený), ešte chvílu ohrievame a miešame. Nakoniec pridávame sójovú omáčku a ocot, premiešame a odstavíme.
Podáva sa s ryžou alebo ja som dala tento krát celozrnný kus kus. Nakoniec ozdobíme sezamom.