zemiakové pagáče a palacinková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiakové pagáče: 500g hladkej múky, 450g uvarených zemiakov, 120g masla, 1 vajce, 300ml mlieka, 20g čerstvého droždia, 100ml oleja, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky dáme múku, kvások, vajce, olej a soľ. Spracujeme na vláčne cesto, ktoré hneď rozvaľkáme a postrúhame naň polovicu masla a zemiakov. Preložíme a necháme 20 minút kysnúť. Potom znova rozvaľkáme, postrúhame zvyšnú časť masla a zemiakov, preložíme a znova necháme rásť cca 20 minút. Konečne cesto vygúľame, vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a sezamom. Pečieme asi 40 minút na 180 st.


PALACINKOVÁ TORTA:
Upečieme palacinky a striedavo ich prekladáme lekvárom a čokoládovým pudingom :) Mňam :)