
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ryba podľa chuti - u mňa treska a určite čerstvá, kúsok klasického masla, 2 - 3 strúčiky cesnaku alebo podľa chuti,bylinky napr. provensálske korenie,tymián,morská soľ a 2 dcl vody.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rybu dáme do pekáča,pridáme prelisovaný cesnak - stačia dva strúčiky,posypeme bylinkami a na každý plátok dáme kúsok masla.Posolíme a podlejeme asi 2 dcl vody,prikryjeme a šup do trúby!Pečieme na 200 *C asi 30 min. bez odokrytia a 10 min. dopekáme odokryté!Rybička má úžasnú chuť a šťavička je výborná!Podávame s hranolkami,americkými zemiakmi a pod. alebo len s čerstvou zeleninkou,čo je najlepšia a najzdravšia kombinácia.
Vyskúšajte,je to jednoduchý a rýchly receptík!
Ešte rýchlejšia varianta: na panvici alebo v teflónovom hrnci,rybu na masle s cesnakom a bylinkami,zaliatu troškou vody pár minút (cca 10 min.) podusíme.
Prajem dobrú chuť :-)
![]() |
čerstvá treska,mám šťastie,že žijem v krajine obklopenej morom,takže s čerstvou rybou nemám problém |
![]() |
pripravená na pečenie...... |
![]() |
rybička je upečená :-) |
![]() |
ryba v hrnci, už len pár minút podusiť :-) |