Medové a čierne trubičky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Medové trubičky - receptíkov na túto dobrôtku som vyskúšala viac ako dosť a viac-menej neúspešne, až kým som sa neodhodlala na tento, ktorý som kedysi dávno zapísala do zošítka a nemala odvahu doteraz vyskúšať...a stal sa pre mňa víťazným ♥♥♥♥♥♥♥ 250g hladkej múky, 100g medu /v tekutej forme, nie skryštalizovaný/, 100g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 PL vlažného mlieka /podľa potreby pridáme viac/, na hrot noža sódy bikarbóny, za 1 PL zomletých orechov ♥♥♥♥♥♥♥ Zo všetkých surovín zamiesime cesto /pokiaľ sa nám nedá spojiť, po lyžiciach pridávame vlažné mlieko/, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté plníme karamelovou plnkou a konce namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy a rozmixovaných lieskových /alebo vlašských/ orieškov. ♥♥♥♥♥♥♥ Karamelová plnka: 150g kryštálového cukru, 100ml horúcej vody, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 250g masla, 100g práškového cukru...Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou vodou a necháme rozpustiť. V mlieku rozmiešame Zlatý klas, vlejeme do karamelu asi 1 minútu povaríme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne všľaháme karamelový puding a dobre prešľaháme.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čierne trubičky - receptík som si odpísala od Ľudmilky a sú fakt vynikajúce: 350g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 180g Hery alebo masla, 70 g zomletých orechov, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL kakaa ♥♥♥♥♥♥♥ Všetky suroviny si spolu dobre zmiesime, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2-3 mm, pokrájame na obdĺžniky asi 4x6 cm, a natočíme na vymastené kovové trubičky. Spoje pevne pritlačíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom dolu. Pečieme na 160 °C asi 10 minút. Vychladnuté naplníme parížskou šľahačkou a konce namočíme do čokoládovej polevy....♥♥♥♥♥♥♥Parížska šľahačka: 250g smotany na šľahanie /33%/, 70 g čokolády /horkej/ smotanu spolu s nalámanou čokoládou necháme prevariť a po vychladnutí vyšľaháme.