Jednoducha zemiakova polievka pre malych aj velkych



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, rasca, tuk, trocha muky, majoranka, sol pripadne vegeta, zelena vnat * pre velkych a tych co maju radi 1-2 struciky cesnaku ;) * no a samozrejme voda :D

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri mojej malej vymyslenici by sme jedli cely tyzden iba kuraciu polievku :O a tak som nasla jeden babetkovsky recept, ktory som trocha viac "poclovecila" a chuti teraz celej rodine. A hlavne da sa polievka urobit aj ked chladnicka ziva prazdnotou, staci par zemiackov a koreniny... A hlavne - moje dieta ju je! ;)

Zemiaky ocistime, umyjeme, nakrajame male kusky a spolu s rascou dame varit do vody. Ti, ktorym nevadi cesnak (lebo poznam aj takych ;)) rozotru struciky so solou a pridaju k zemiakom. Dosolime pripadne "dovegetime".
Ked su zemiaky uvarene rozmixujeme ich (alebo pretrieme) v polievke (ja si cast zemiakov nechavam nerozmixovanych, pred mixovanim vyberiem cast z nich z polievky a potom ich supnem spat). Podla potreby zahustime bud zatrepkou z muky a vody alebo zaprazkou z muky a tuky. Ja osobne po rozmixovani uz nezahustujem. Pridame majoranku, trocha povarime a po odstaveni ozdobime zelenou vnatou.

Dnes som rozmixovala vsetky zemiaky v polievke. Takze aby nezyvala prazdnou supla som tam kupeny smazeny hrasok, vhodny je aj opeceny chlebik...