***PIZZA SLIMÁKY Z KYSNUTÉHO CESTA OD MIŠKY***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 1kg hladká múka špeciál, 0,5 l mlieko, 2 PL kryštálový cukor, 1 kocka droždia, 2 dcl olej, 1PL soľ. NÁPLŇ: cca 0,5 l kečupu zmiešať s pizza korením (ak nemám, zmiešam bazalku, oregano, štipku tymiánu, 1 strúčik cesnaku), na tenko nakrájaná šunka - na toto množstvo cesta cca 500g, tenké plátky tvrdého syra cca 500g, 1 vajíčko na potretie, strúhaný syr na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám od maminky synovej klubovej kamošky Mišky, ktorá ich priniesla na preteky našich detí a verte alebo nie, spravila ich z 2 dávok - zmizli za 15 minút a bolo tam maximálne 20 ľudí. 1 kus som našla zabudnutý a pochopila som, prečo ,) Sú užasne ľahulinké a nadýchané, chuť a vôňa pizze pre väčšinu osadenstva dáva záruku úspechu.... A keďže sa mi podarilo prácne rukou písaný recept už raz stratiť, myslím, že tu si ho nájdem vždy a snáď nebude ani nikomu prekážať ....Viac pri foto - robené v chvate pri nestíhaní, keďže začať na Silvestra pred obedom s prípravou...ale dobré ráno :)

Suroviny buď v závislosti od typu pekárne nasúkame v správnom poradí a sputíme program P, alebo klasickým spôsobom spravíme kvások: do vlažného mlieka cca 1,5 dcl rozmiešame cukor, pomrvíme droždie a premiešame - necháme na teplom mieste "vyjsť" kvások. Pridáme do múky so soľou, olejom zvyškom mlieka a vymiesime nelepivé cesto - buď programom mangel alebo mixérom..abo krvopotne :). Necháme na teplom mieste vykysnúť cca 30-40 minút. Cesto z tejto dávky rozdelíme na 4 bochníčky.
Omajda na potieranie cesta....
Každý bochník vyvaľkáme na tvar obdĺžnika a ten potrieme kečupovou zmesou (nie veľmi hrubo, lebo aj tak vytečie), naukladáme šunku a plátkový syr - táto fáza sa nenachádza na foto, keďže mi zase všetko padalo z rúk :).
Takto pripravené cesto zvinieme ako závin - snažíme sa pevne, aby pri krájaní držal tvar.
Závin nakrájame, potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
...pred vlezom do rúry... pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 20 minút. Mňááááám...už sú v nich detváky :))))))