Kokosovo-orechové "fúkané" rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g preosiatej hladkej múky špeciál + 1 prášok do pečiva, 250 g masla, 125 g strúhaný kokos, 125 mletých vlašských orechov, 500 g práškový cukor,

POSTUP PŘÍPRAVY

Kratučko na úvod - pre veľkú obľubu týchto rožkov som rovno písala DVOJITÚ dávku. Áno, cukru tam je priveľa, brrrrrr .....ale keď sú také božské :-) Raz v roku ich teda robím, zatiaľ sa vždy podarili - teda sa "nafúkli" a boli vždy eňo-ňuňo.
Obligátne - viem, že týchto receptov je tu "mrte", avšak už párkrát sa mi podarilo zapatrošiť tento náš najobľúbenejší, tak si ho ako backup ukladám sem, kde ho snáď vždy nájdem :). Vďaka za pochopenie...

Preosiatu múky premiešame s PDP, pridáme ostatné suroviny a poriadne premiešame, kým sa hmota spojí. Nechám v chladničke odležať a do formičiek natláčam, keď mám čas.
Formičky sa pred pečením nevymasťujú. Z tejto dávky je cca 90 ks rožkov. Poriadne natláčame plné formičky, ukládame na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 13 minút - aby nehnedli. veľmi krátko po vybratí z rúry vyklápame bez vačšej námahy.
Po vychladnutí môžme - nemusíme namáčať v čokoláde.