
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 100 ml kačacieho tuku, 1 veľká cibuľa, cca 250 g kačacej pečienky, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 2 PL horčice, soľ, korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som našla v komentári na FB a keďže som dostala domácu kačicu, musela som vyskúšať. Podotýkam, že ja nemám rada pečeň ani iné vnútornosti, ale táto ma dostala a veľmi chutila. Dá sa spraviť aj z kuracích pečienok.
![]() |
Pokrájanú cibuľu osmažíme na tuku, potom pridáme pokrájanú pečeň a pražíme cca 15 minút. Ja som to robila z pečene už udusenej, takže som ju pražila na tuku len chvíľku. |
![]() |
Keď pečeň vychladne, pridáme k nej postrúhané vajcia (mali ísť len dve, ja som sa pomýlila, ale na chuti to neubralo), horčicu, soľ, korenie podľa chuti a rozmixujeme na hladko. |
![]() |
Potom dáme do pohárikov, vyšli mi dva, vrch zalejeme troškou tuku a dáme stuhnúť. |
![]() |
A na druhý deň ochutnáme, je fakt výborná. Keďže mi ostalo ešte dosť tuku, skúsim ju urobiť aj z kuracích pečienok. |