Torta z bielej čokolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g detských piškót, 90g roztopeného masla
Plnka: 350g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie balenie bieleho jogurtu, 1PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóty rozdrvíme a zmiešame v mise s roztopeným maslom. Odložíme na pol hodiny do mrazničky. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vzápätí v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba tri štvrtiny, zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme zmes do tortovej fory. Ozdobíme zvyšnými banánikmi. Dáme do chladničky stuhnúť.