Ovocný tunel...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na piškótu: ● 4 vajcia ● 8 PL práškového cukru ... ● 8 PL polohrubej múky Na krém: ● 200 ml mlieka ● 1 balíček Zlatého klasu ● 4 PL práškového cukru ● 125 g masla ● 1 PL rumu Na plnenie: ● 2 banány ● 3 kivi Na ozdobenie: ● hotovú čokoládovú polevu ● ovocie podľa chuti ● smotanu na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

.
OVOCNÝ TUNEL

Na piškótu:
● 4 vajcia
● 8 PL práškového cukru
... ● 8 PL polohrubej múky

Na krém:
● 200 ml mlieka
● 1 balíček Zlatého klasu
● 4 PL práškového cukru
● 125 g masla
● 1 PL rumu

Na plnenie:
● 2 banány
● 3 kivi

Na ozdobenie:
● hotovú čokoládovú polevu
● ovocie podľa chuti
● smotanu na šľahanie

Postup:

1. Pripravíme cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a pridáme preosiatu múku. Dobre spolu vymiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme
20 až 25 minút.
2. Pripravíme krém: V polovici studeného mlieka vymiešame Zlatý klas s cukrom. Zvyšok mlieka dáme variť. Do horúceho nalejeme rozmiešaný Zlatý klas. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Po miernom vychladnutí pridáme maslo, ochutíme rumom a dohladka vymiešame.
3. Z upečenej a vychladnutej piškóty stiahneme papier.
Plát pokrájame na 3 diely široké 12 cm,10 cm a zvyšok. Prvý plát široký 12 cm vložíme do formy na srnčí chrbát a natrieme studeným krémom. Najužší plát natrieme menším množstvom krému a položíme naň očistené celé banány. Stočíme po dĺžke ako roládu a položíme do srnčieho chrbta na prvú vrstvu.
4. Potrieme krémom a poukladáme na polovičky rozkrojené kivi rovnou časťou hore. Nanesieme zvyšok krému a priložíme plát široký 10 cm. Necháme v chladničke 2 hodiny stuhnúť.
5. Stuhnutý tunel vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme ovocím, prípadne šľahačkou.