*Kuracie soté s cestovinami*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracinka - či už prsíčka alebo vykostené stehienka, cibuľka a olej na smaženie, z ovocia potrebujeme ananás, môžeme dať kompót alebo aj čerstvý :o). na ochutenie - ja používam iba vegetu, ostatní určite pridajú aj čierne korenie, sladkú smotanu a na zahustenie Solamyl a na koniec muškátový oriešok
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie soté milujeme, tak sa podelím s Vami všetkými o náš obľúbený ak nie najobľúbenejší receptík.
 |
Cibuľku speníme do zlatista. Mäsko si nakrájame na kocky alebo rezančeky a pridáme k cibuľke. |
 |
osolíme, "opepríme" a opražíme zo všetkých strán |
 |
k osmaženému mäsku budeme pridávať šampiňóny a ananás... |
 |
Pridáme šampiňóny |
 |
pridáme na kocky pokrájaný ananás |
 |
pomiešame |
 |
mne ostali aj broskyne, tak som ich sem pridala :o) |
 |
podlejeme to vodou, ale ak nám mäsko pustilo dosť šťavy, tak ani netreba, dusíme to do mäkka. |
 |
keď už je mäsko mäkké, pridáme smotanu |
 |
zamiešame, necháme pobublať |
 |
zahustíme to najlepšie Solamylom alebo potom hladkou múkou |
 |
ak treba tak to ešte osolíme, ja používam vegetu |
 |
a toto čo držím, je muškátový oriešok, ten pridáme celkom na záver, premiešame, vypneme a podávame |
 |
obyčajne varím k tomu ryžu, ale aj cestoviny sú super!
Je to výborné jedielko, pripravené za pár minút a ten ananás dodá super chuť.
Prajem Vám dobrú chuť. |