pernikova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

typicka vianocna zalezitost. krasne vonia a este lepsie chuti :) suroviny v postupe.....

POSTUP PŘÍPRAVY

korpus: oddelime tri vajcia - bielka od zltkov. bielka vyslahame do tuha, zaslahame 125g kryst. cukru a opatrne aj tie tri zltka. primiesame 50g hladkej muky, 1,5čl PDP, 1/2čl pernikoveho korenia, 20g kakaa, 50g skrobovej mucky. vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a asi 15 minut pecieme na 250.
krem: 2 platky zelatiny (podla navodu na obale), 1/2 kila tvarohu, rum, 4PL medu, 200ml slahacky vyslahat s jednym vanilkovym cukrom a cca 100g pomrvenych pernikov v cokolade. vsetko zmiesat.
korpus rozrezat, natret dzemom a dat veeeelku kopu kremu. vrchny diel narezat ku stredu aby pekne drzal na kreme. potom este celu tortu potriet zvysnym kremom. torticka nie je vobec narocna na pripravu, robila som ju prvykrat a som nadmieru spokojna. krasne pernikovo vonia, na vianoce ako stvorena :) dobru chut a nebojte sa tej koooopy ingrediencii :)