Naše Vianočné koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Postupne pridám recepty, zatiaľ len pre inšipráciu. Piekla som skoro všetko s deťmi, preto nič nie je dokonalé, ale ...hlavne že deti sú spokojné. Rafaelo guľočky, vanilkové rožteky, medvedie labky, kakaové guličky s orechovou plnkou, medovníčky, orechové rožky, linecké pečivo, dvojfarebné koláčiky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Linecké pečivo
210g hladká múka, 140g maslo, 70g práškový cukor, 1 vajce, citr. kôra, vanilínový cukor, štipka soli, džem. Cesto dávam zatuhnút na pol dňa, pečiem pri 170 stupnoch asi 8minút. Zlepovala som marhuľovým domácim džemom.

Vanilkové rožky
150g hladkej múky, 20g práškový cukor, 100g maslo, 50g mleté lieskoré oriešky, 1 žĺtok, van. esencia pár kvapiek do cesta, na obalenie vanilkový a práškový cukor.
Cesto dávam zatuhnúť na hodinu do chladničky, pečiem pri 160 stupnoch asi 6min, robím také minirožteky.

Medvedie labky
250g práš. cukor, 350g polohrubá múka, 50g kakao, 260g maslo, 120g mleté vlašské orechy, štipka škorice alebo hrebíček (dala som škoricku).
Formičky nemažem (mám staré po babke), cesto nechávam odpočívať na noc, dám do polovice formičky (skutočne len do polovice aj keď vás to bud nabádať dať viac, no vykypelo by vám potom), pečiem pri 160 stupňoch 15 min. Nechám odpočívať kým vychladnú, potom idú pekne vyťuknúť, posypem práškovým cukrom.

Rafaelo guličky
Čokoládové guľky s orechovou plnkou
Rohlíčky orechové
Dvojfarebné koláčiky