Karamelové šatôčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hladká múka 200g, lieskové orechy 50g, cukor práškový 50g, palmarin 125g, 1 vajce. Krém: 1 karamelové salko a 1 Hera (palmarín), na poliatie čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na cesto spracujeme cesto a necháme ho hodinu v chlade odležať. Potom ho vyvaľkáme na asi 2mm hrubý plát a radielkom nakrájame na štvorčeky (veľkosť podľa veľkosti trubičiek). Štvorčeky cesta priložíme na koso ku kovovej trubičke potretej olejom a spojíme dva protiľahlé konce cesta. Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C. Po upečení šatôčky opatrne dáme dole z trubičiek, po vychladnutí máčame konce do čokoládovej polevy. Po ztuhnutí plníme karamelovým krémom (vyšľaháme zmäknuté maslo s karamelovým Salkom).