Čokoládové popraskance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230g čokolády,60g masla,100g kryštálového cukru,2 veľké vajcia,mandľový(vanilkový)extrakt,200g hladkej múky,štipka soli,1/2 prášku do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.Necháme vychladnúť.Vajcia vyšľaháme s cukrom.Pridáme mandľový(vanilkový)extrakt.Primiešame čokoládu.Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva.Vmiešame do cesta(.Zo začiatku to šlo mixerom ale potom som už musela rukou).Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.Potom tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre.Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut.Koláčiky popraskajú,na povrchu budú chrumkavé,no vo vnútri mäkké....(Ja som piekla v elektrickej rúre,mala som zapnutý ventilátor a tých desať minút bolo málo..moje sa piekli niečo cez 15 minút.Treba odsledovať.)Koláčiky sú velmi chutné,guľky som robila vo velkosti vlašských orechov a mala som 31 kúskov.Recept mám z časopisu Rytmus života.