Mäsové bochníčky v lístkovom ceste



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g bravčového mletého mäsa, 150 g syra Niva,150g plátkov slaninky/anglickej a pod./, 2 lístkové cestá mrazené, 2 vajcia, 1 strúčik cesnaku,2 lyžičky dijonskej horčice /alebo obyčajnej plus 1 lyžička strúhaného chrenu/,2 lyžičky mletej červenej papriky,ml. čierne korenie,soľ.Z uvedeného množstva sa vyrobí 24 kúskov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso osolíme,okoreníme,pridáme papriku,cesnak,horčicu,vajíčko a dobre premiešame.Kto má rád,môže postrúhať aj trošku muškátového orieška.\r\nLístkové cesto rozvaľkáme na rozmer cca 30x40 cm,pokrájame na 12 štvorcov.Do stredu štvorcov nanesieme asi 1 cm hrubú vrstvu mäsa,na to položíme plátok syra zabaleného v slaninke,okraje cesta potrieme bielkom z druhého vajíčka,zložíme z rohov do stredu a upevníme špáradlom,aby sa pri pečení neroztváralo.Batôžky potriem rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri 220 stupňoch asi 20-25 minút.Teplota je udaná tak odhadom,ja mám plynovú rúru a pečiem to na stupni 6 z 8 stupňovej škály. Podávame so zemiakovou kašou,alebo so zeleninovým šalátom.

Takto pripravíme štvorce s náplňou
Zložíme do tvaru batôžkov
batôžtek
Hotové batôžky