Medvedie labky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g masla, 350 g hladkej múky, 200 g orechov, 200 g práškového cukru, 1 vajíčko, trochu práškového cukru s pól balíkom vanilkového cukru na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné Vianočné pečivo :)
 |
Všetky potrebné ingrediencie si dáme dohromady a zmiešame. |
 |
Hotové cesto necháme chvíľu odstáť (cca pól hodinka). Zatiaľ si môžeme pripraviť formičky :) |
 |
Cesto ukladáme do formičiek tak, že tú časť, ktorú dávame na spodok formičky omúčime hrubou múkou. Nedávame príliš veľa cesta, pretože počas pečenia sa nám krásne napučia. |
 |
Dáme piecť na 180°C približne 20 minút. Najlepšie je to ale priebežne sledovať, dĺžka pečenia závisí od množstva cesta vo formičkách. Taktiež doporučujem dávať piecť veľké a malé formičky osobitne :) |
 |
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme a obalíme v práškovom cukre rozmiešanom s vanilkovým cukrom. |
 |
Hotové sú naozaj výborné, no doporučujem ich robiť niekoľko dní pred Vianocami. Koláčiky vydržia dlho a navyše po čase trošku zmäknú a vtedy sú naozaj najlepšie :)
Prajem dobrú chuť! |