dia briošky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
potrebné prísady: 500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu |
 |
hrozienka si namočíme do rumu, alebo vo vode s rumovou esenciou aby napuchli, na cca 3-4 hodiny |
 |
z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások |
 |
vajíčka si vymiešame |
 |
do múky pridáme maslo, vajcia, soľ a citrónovú kôru a vypracujeme cesto |
 |
do vypracovaného cesta pridáme hrozienka a ešte premiešame a necháme vykysnúť |
 |
na pomúčenej doske si rozvaľkáme polovicu cesta |
 |
cesto si rozdelíme na pásiky |
 |
kraje pásikov zahneme a spracujeme do valca |
 |
pásik si prevlečieme do slučky |
 |
vrchný koniec zahneme do spodu |
 |
spodný koniec prevlečieme hore do stredu |
 |
briošky ukladáme na papier na pečenie a potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť |
 |
upečené briošky |