dia briošky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu

POSTUP PŘÍPRAVY

...

potrebné prísady: 500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu
hrozienka si namočíme do rumu, alebo vo vode s rumovou esenciou aby napuchli, na cca 3-4 hodiny
z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások
vajíčka si vymiešame
do múky pridáme maslo, vajcia, soľ a citrónovú kôru a vypracujeme cesto
do vypracovaného cesta pridáme hrozienka a ešte premiešame a necháme vykysnúť
na pomúčenej doske si rozvaľkáme polovicu cesta
cesto si rozdelíme na pásiky
kraje pásikov zahneme a spracujeme do valca
pásik si prevlečieme do slučky
vrchný koniec zahneme do spodu
spodný koniec prevlečieme hore do stredu
briošky ukladáme na papier na pečenie a potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť
upečené briošky