dia briošky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu
POSTUP PŘÍPRAVY
...
|
potrebné prísady: 500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu |
|
hrozienka si namočíme do rumu, alebo vo vode s rumovou esenciou aby napuchli, na cca 3-4 hodiny |
|
z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások |
|
vajíčka si vymiešame |
|
do múky pridáme maslo, vajcia, soľ a citrónovú kôru a vypracujeme cesto |
|
do vypracovaného cesta pridáme hrozienka a ešte premiešame a necháme vykysnúť |
|
na pomúčenej doske si rozvaľkáme polovicu cesta |
|
cesto si rozdelíme na pásiky |
|
kraje pásikov zahneme a spracujeme do valca |
|
pásik si prevlečieme do slučky |
|
vrchný koniec zahneme do spodu |
|
spodný koniec prevlečieme hore do stredu |
|
briošky ukladáme na papier na pečenie a potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť |
|
upečené briošky |