Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 citrony, 2 pohare cukru, cokolada, ladova voda , soda bikarbona a citronova stava na umytie citronov

POSTUP PŘÍPRAVY

Citrony dokladne umyte (rozpustite sodu bikarbonu vo vode, pridajte citronovu stavu a namocne citron , potom ho ocistite kefkou a oplachnite). Ciste citrony nakrajajte na 3mm hrube platky, odstrante kostky. vlozte citrony do sitka a ponorte na 1-2 minuty do vriacej vody. Potom ich ponorte do ladovej vody a ked su chladne, nechajte dobre odkvapkat (toto odstrani horku chut).

Pripravte syrup z horucej vody a cukru (1:2) v nadobe so sirokym dnom a ked sa cukor rozpusti, pridajte kolieska tak aby sa neprekryvali a boli uplne ponorene. Pomaly nechajte varit 2 hodiny (dajte pozor aby sa vam neskaramelisovali - ak treba pridajte vodu a cukor v pomere 1:2)

Uvarene citronove kolieska poukladajte na mriezku, silikonovu podlozku alebo pekarensky papier a nechajte vysusit - asi 12 hodin. Potom mozte kolieska namocit do krystaloveho cukru alebo rozpustenej cokolady.

Syrup co sa zvysil nevyhodte, mozete ho pouzit do kolacov miesto lekvaru alebo v nom uvarit takym istym sposobom citrusovu koru nakrajanu na tenke pasiky a ked hotova namacat v cukre alebo cokolade.

Pri vareni je najlepsie ak sa kolieska neprekryvaju.
Opatrne poukladajte kolieska na pripravenu podlozku a nechajte 12 hodin vysusit. Ked su hotove vyzeraju ako zo skla, ale su makke ako zo zele.
Nakoniec opatrne namocte do cokolady (alebo krystaloveho cukru)/ Ja si pomaham sparatkom.