Steaky zo žraloka na póre a krevetkách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

steaky zo žraloka(prípadne inej morskej príšery) podľa toho koľko toho doma pojjete:o), ja som mala 400g, cca 50g masla,1/2 menšieho póru, za hrsť kreviet, 1,5 dcl smotany (dala som 10%), soľ, rozmarín a tymián, 1/2 citróna, solamyl na zahustenie, prípadne syr v črievku(ten som ja nedávala, lebo som ho nemala doma)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maminky toto je veľmi rýchle a vskutku dobré jedlo, aj pre nejedákov rýb. Obed som mala hotový za 15 minút.

... steaky a krevetky si prepláchneme pod vodou a necháme dobre odkvapkať...
... zhruba takýto veľký pór som použila, vlastne ani nie celý... tu sa nemusíte pozerať na gramáže, póru dajte toľko, koľko máte radi...
...no a tu by mali byť pofotené potrebné suroviny...
...na panvičku si dáme rozpustiť maslo na jemnom ohni!...
...do roztopeného masla vložíme steaky, ktoré sme si z oboch strán posypali rozmarínom, tymiánom a soľou...
... a pokvapkáme šťavou asi z 1/2 citróna... toto spravte na začiatku, aby sa šťava vsiakla a prevarila, inak by sa mohla potom zraziť, keď pridáte smotanu, ale to asi každá z nás vie...
... nechala som ich chvíľočku podusiť pod pokrievkou z oboch strán... naozaj chvíľočku...
... keď sú steaky z oboch strán už také akurát , pridáme krevety...
... a 1/2 nakrájaného póru...
... zalejeme smotanou a počkáme kým sa zavarí... Ak sa vám zdá príliš málo omáčky, tak si kľudne troška podlejte vodou...
... a tu už sme naozaj pred koncom... pridáme druhú polovicu póru, ktorý ja už nevarím, máme radi, keď nám chrúme pod zubami.... Ak sa Vám zdá omáčka príliš vodová, tak ju môžete zahustiť jedným syrom v črievku, prípadne solamylom... Ja som syr nemala, tak som zahusťovala solamylom. Steaky som opatrne vybrala , zahustila omáčku (naozaj len trolinku) a dochutila ešte soľou...
... dobrú chuť...