Moje vianočné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

LINECKÉ
210g hladkej múky, 140g HERY, 70g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, kôra z citróna, ríbezľový lekvár. Všetky suroviny dôkladne premiešame a vypracujeme hladké cesto. V chladničke necháme odložiť. Cesto potom vyvaľkáme na 3mm plát a vykrajujeme kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 C asi 8-10 min. Vychladnuté kolieska zlepujeme lekvárom a ozdobíme čokoládou.


ORIEŠKY
150g hladkej múky, 150g hrubej múky, 150g Palmarin, 100g práškový cukor, 125g pomletých orechov, 1 vajce, 1PL kakaa, vanilkový cukor na obalenie
Plnka: 2 vajcia, 100g práškový cukor, 100g maslo
Múku, margarín, práškový cukor, vajce a mleté orechy spracujeme na cesto, do polovice môžeme pridať kakao. Upečieme vo formičkách.
Vajcia a práškový cukor až do zhustnutia šľaháme nad parou. Hmotu po vychladnutí zapracujeme do masla, ktoré sme najskôr dopenista vymiešali. Plnkou navzájom spájame oriešky.

KOŠÍČKY
150g Palmarínu, 100g mletých orechov, 250g hladkej múky, 70g práškového cukru, 1 vajce, 1PL kakaa, 1pdp
Plnka: 350ml mlieka, 1 Zlatý klas /40g/, 150g práškového cukru, 250g masla, 1 vanilkový cukor,
Margarín, pomleté orechy, múku, cukor, pdp, kakao a vajce spracujeme na cesto, ktoré povtláčame do formičiek tak, aby bola v strede priehlbina a upečieme v mierne horúcej rúre. Po vychladnutí vyklopíme z formičiek.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Cukor vymiešame s maslom a postupne zmiešame s kašou zo zlatého klasu. Plnkou natrieme košíčky a ozdobíme lentilkou, mandlou...

GRILÁŽKY
tortové oblátky, 250g kryštálového cukru, 150g Hery, 250g mletých orechov, 1 sladené salko, čokoláda na varenie.
Na suchej panvici upálime cukor na karamel, postupne pridáme Heru, mleté orechy a salko. Zmesou naplníme tortové oplátky a zaťažíme. Necháme odležať a potom nakrájame a namáčame v čokoláde.

doložím
ŠUHAJDY
GUĽKY