Morčacie mäsko s kelom a tmavou ryžou od 1. rôčika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Morčacie prsia, ryža natural (u nás dnes Basmati organic) menšia cibuľka, olivový olej, čerstvý pór, rovnaký kel, 1dcl šľahačkovej smotany, lyžica masla, soľ, koriander

POSTUP PŘÍPRAVY

Trochu som mala obavy s tej zravej prezdravej ryže, pretože "voňala" ako zemina ale varením sa to stratilo a nakoniec je to fakt pochúťka, takže zverejňujem

Na olivovom oleji osmažíme cibuľu a nakrájané mäsko, pridáme ryžu, ktorú sme predtám prepláchli horúcou vodou, zalejeme vodou asi 2cm nad suroviny a dáme dusiť do tlakového hrnca
Kým sa mäsko s ryžou varí, nakrájame si pór a kel
Keď je ryža mäkká, trvá to v bežnom hrnci asi 40 minút, my sme varili v tlakovom za 15 min. osolíme, ochutíme koriandrom, pridáme zeleninku, zamiešame a varíme ďalej
po 10 minútach, by malo byť už všetko mäkkučké, na dne asi tak 2cm vody, ak nie tak dolejeme, pridáme za hrsť obsených vločiek, povaríme ešte 5 minút, nakoniec zjemníme sladkou smotankou a kúskom masla. Necháme prevrieť, podľa potreby papkáčov prípadne premixujeme, mne sa dnes nechcelo krájať mäso na drobunko tak sme to vyriešili takto.